Xarxa 'Salvador Riera' per al foment de la recerca en història de la pesca marítima

Presentació

worshop historia pesca documareLa Xarxa d'investigadors neix amb l'ànim de fomentar la recerca i la generació de coneixement en l’àmbit de la història de la pesca marítima als Països Catalans. És una xarxa multidisciplinar d’investigadors de diferents disciplines, professionals i amateurs, de l`àmbit públic i privat, que es coordinen per facilitar les tasques de documentació, recerca i difusió.

Va ser creada en el marc del I Workshop en Història de la pesca, celebrat a Palamós l'abril de 2016. El febrer del 2022 es va tornar a reunir per rellançar la xarxa i acostar-la a l'àmbit de l'Antropologia.

La missió seva és potenciar la producció de coneixement acadèmic en l’àmbit de la història de la pesca marítima, contribuir a l'anàlisi dels resultats dels projectes de recerca, contribuir a la millora de la seva qualitat i estimular l’obertura de noves línies de treball.

La xarxa s’inspira en el treball de Joan Salvador Riera, acadèmic il·lustrat que descriví el 1722, per primera vegada, la indústria pesquera a Catalunya. Encara, avui, la seva obra constitueix una referència pels historiadors. Es pot consultar a través d'aquest enllaç.

Objectius de la xarxa

Constituir una xarxa d’investigadors que permeti millorar la comunicació entre els experts i optimitzar la producció de coneixement en història de la pesca marítima a nivell universitari, centres de recerca i organismes públics i privats.

  • Promoure la recerca històrica multidisciplinar a escala nacional i internacional sobre la pesca marítima en aigües dels Països Catalans
  • Donar suport els investigadors per mitjà de l’assessorament i la difusió de recursos documentals i informatius
  • Dissenyar línies estratègiques de recerca que ajudin a entendre millor l’evolució històrica i la situació actual de la pesca marítima al litoral català
  • Incrementar la visibilitat acadèmica de la historiografia de la pesca com a eina per a diferents àmbits disciplinars
  • Promoure la creació de grups de treball específics i la cooperació entre institucions per al foment de la recerca
  • Promoure la celebració de conferències i workshops per debatre i difondre la disciplina.

Uneix-te a la xarxa

Ets investigador o fas recerca en el camp de la història i l'antropologia de la pesca? Contacta amb nosaltres per unir-te i treballar amb xarxa amb investigadors d'arreu del món.

Escriu-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o truca'ns al 650278164