Fons documentals

Els usuaris del centre de documentació tenen accés a un ampli abast d’informació i documentació, física i digital, especialitzada en els àmbits de la pesca i el patrimoni marítims, i continguda en fonts primàries i secundàries. Actualment, el seu catàleg compta amb més de 12.000 referències.

Una part del fons es poden consultar a través del catàleg digital de Documare.

 

Fons bibliogràfic i hemerogràfic

Documare disposa d’una biblioteca especialitzada amb més de 3.000 títols especialitzats en pesca marítima i patrimoni litoral.

A més disposa d’una àmplia hemeroteca amb una selecció de revistes i altres tipus de publicacions periòdiques, tant en format físic com digital.

 

Fons audiovisual sobre Memòria Oral

Conserva un dels fons documentals més extensos de la Mediterrània sobre memòria oral i testimonis de la gent de mar. La realització de diversos projectes de recerca i activitats de divulgació ha permès aplegar centenars d'hores d'enregistraments que contenen informació valuosa sobre nombrosos temes vinculats al mar, la pesca i els pescadors del nostre litoral.

Documare classifica, difon i posa a l'abast dels investigadors aquest extens fons per a la seva aplicació a la recerca i la documentació.

També posa a disposició altres enregistraments històrics relacionats amb el fet marítim i pesquer del litoral amb una vocació documental, al servei de la recerca i el coneixement. 

 

Fons fotogràfic

Més de 10.000 imatges sobre temàtica marítima i pesquera. Inclou el fons d'imatges històriques del Museu de la Pesca, els fons personals creats a partir de donacions particulars i el fons d'imatges institucionals que documenten l'acció del Museu de la Pesca en la tasca de difusió del patrimoni marítim.

 

Informacions i dades tècniques

El centre de documentació aplega i gestiona un elevat volum de dades tècniques no publicades i relacionades amb el sector pesquer, tant de Palamós com de l’àmbit de la Costa Brava: dades estadístiques, informes tècnics, memòries institucionals, reports científics, TFG i TFM, etc...

També gestiona la informació institucional i tècnica derivada de la missió, tasques i funcions pròpies del Museu de la Pesca i els seus equipaments connexos.

 

Consultes sobre els fons documentals

Si teniu dubtes, enviu-nos les vostres necessitats informatives, consulteu la disponibilitat o les condicions d'accés a la informació.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  | 972 60 12 44